Rondreis Griekenland

Oia is een mooie bestemming voor wanneer je naar Griekenland wilt gaan. Oia ligt op het Griekse eiland Santorini. Ook een ideale plek om van de zonsondergang te genieten en om daar bijvoorbeeld je huwelijksreis te spenderen. Een prachtige locaties om daar je trouwfoto’s te laten maken. Dit eiland heeft ook veel luce kleinschalige hotels te bieden met uitzicht op de Caldera. Met veel vistentjes in de haven. Een gezellige sfeer waar de inwoners erg gastvrij en vriendelijk zijn. Het is zeker de moeite waard om daar is naartoe te gaan en om heerlijk te ontspannen wanneer je toe bent aan rust. Deze plek is voor jong en oud en heeft je veel te bieden.

Mykonos

Mykonos ligt op het Modaine eiland van Griekenland. Deze stad heeft veel smalle straatjes met huizen die voor het merendeels wit beschilderd zijn en weergegeven met blauwe accenten. Je kunt er ook mooie wandelingen maken en je kunt er ook een mooi klein kerkje vinden met een blauwe koepel met aan de andere kant het beroemde Alefkandra en dat is het Venetië van het land Griekenland waar ook de windmolentjes staan. Je kunt door de stad naar een hoger gelegen gebied wandelen en daar heb je dan een prachtig uitzicht op de zogenoemde witte stad. Je kunt daar ook fascinerende foto’s maken van de stad en om elke hoek kun je wel een leuk barretje of winkel vinden waar je lekker wat kan gaan drinken en kan shoppen. Deze stad zul je je keer op keer blijven verbazen.

rondreis griekenland

Rethymnon

De twee na grootste stad van Kreta is Rethymnon en dat is dan misschien ook wel de gezelligste omdat de inwoners daar erg gastvrij zijn en je vriendelijk begroeten en een praatje met je willen maken. Er zijn ook veel studenten van de universiteit die zich in de oude stad bevindt dus de stad blijft van begin middag tot laat in de avond vol. Er zijn veel tavernes onder invloed van de vele terrasjes. De kwaliteit van het eten op het eiland is redelijk goed met een leuke prijs dat niet te duur is. Op het terras van een restaurant kun je het schilderachtige Venetiaanse haventje bezichtigen en je kunt door de smalle straatjes lopen in gedeeltes die al eeuwen oud zijn waardoor je de cultuur beter kan ervaren. Bovendien heeft deze stad ook een lang en breed zandstrand waar je lekker een lange wandeling op kan maken. Meerdere natuurwandelingen heeft het eiland ook voor je te bieden.

Kokkari

Bij de Nederlanders is Kokkaris op het Griekse Eiland Samos het meest geliefd. Dit komt door de gezellige badplaats waar je makkelijk een praatje kan maken en het eiland heeft ook veel kleine straatjes en tavernes aan zee met een smalle landtong die aan een stuk over het strand doorloopt gesplist in twee schiereilandjes die je daar kan bezoeken. Kokkarie is een gezellige vakantiebestemming met een leuke boulevard en een fijn strand. In de nabijgelegen omgeving ben je al snel omringd door de mooie stranden en wanneer je wat wilt eten kun je ook goed terecht in familierestaurant waar je gezellig met zijn allen kan eten. Je kunt er ook excursies maken en met een huurauto ernaar toe gaan