Griekse keuken

Griekse keuken

griekse taal I nformatie over de Griekse keuken De klassieke keuken van het land Griekenland heet Griekse keuken. Ze bereidden in die keuken authentieke mediterrane gerechten. Die gerechten kun je vergelijken met de keuken van de landen: Italië, Midden-Oosten, Balkan en Anatolië. De gezelligheid en samen eten met z’n allen is typisch in Griekenland. Omdat vroeger niet iedereen in Griekenland een eigen keuken had, gingen ze samen met buurtgenoten eten. Toen organiseerden ze braadspitten, barbecues en grills om dat met de hele buurt te delen. Momenteel word dit niet meer zo vaak gedaan als vroeger omdat nu het merendeel van de mensen nu een keuken hebben in hun eigen huis. Ze houden er wel van om met de hele familie samen te eten als een grote gezellige groep. De manier van het koken van Griekse gerechten is wel heel kenmerkend geworden. Dit doen de Grieken door veel van hun eten te grillen op een gril.

Typische Griekse Honingtaart recept:

Een taart die vaak word gemaakt voor het nagerecht in Griekenland heet Melopita. Die taart bestaat uit honing en ricotta. Dit word ook wel een Griekse cheesecake genoemd. Van deze taart is er ook nog een uitvoering gemaakt dat van cake is. Op een aantal Griekse eilanden word deze taart als klassieker gebruikt tijdens Pasen.
Benodigdheden:


Ingrediënten in dit recept:
In de vulling:
Ingrediënten in het deeg:

Bereiding:

Verwarm als eerste de oven voor op 180 ℃. Pak daarna de kom erbij en voeg hierin het snufje zout, de bloem en de suiker goed door elkaar. Pak de boter, het mes en de snijplank. Snij daarna de boter in kleine blokjes en doe een deel in de kom en kneed dat. Voeg daarna de rest van de boter toe totdat alles goed is gemengd. En laat het deeg vormen tot een bal. Vet de bakvorm van te voren in zodat het deeg niet blijft plakken aan de wand. Pak het deeg en druk het in de vorm doe aan de zijkanten van de bakvorm het deeg 1 cm naar boven. Doe daarna in een aparte vorm de ingrediënten die de vulling vormen van de taart. Mix die ook goed door elkaar en doe die in de bakvorm. Verdeel dit goed en druk het ook een klein beetje aan. Zet de taart daarna in de oven voor een tijdsduur van 30 tot en met 50 minuten totdat dat de taart een bruin kleurtje heeft gekregen. Deze taart is genoeg voor 8 personen.

Terug naar boven