Griekse eilanden

Thera is een Grieks eiland dat in de Egeïsche Zee ligt met het bijbehorende eilandengroep Cycladen. Dit eiland ligt in het noorden van Kreta en ten zuiden van Naxos en Paros. Dit grote eiland bestaat uit eigenlijk zes eilanden genaamd Thira, Thirasia, Aspronisi, Paléa Kaméni, Néa Kaméni en Christiani. De eilanden zijn ontstaan door uitbarstingen van een vulkaan die in het midden van de eilandjes stond. Daardoor ontstond er een ringvormige Archipel. In 2011 telde Thera naar schatting 15.000 inwoners en de hoofdstad ervan is Fira. Dit eiland is aangewezen door de IAVCEI en dat is in verband met de geschiedenis van grote uitbarstingen bij de nabijgelegen bewoonde gebieden.

Rodos

Deze oude stad is in het jaar 1998 toegevoegd aan de lijst van het Werelderfgoed van UNESCO. Je kunt er langs de muren die om de gehele stad heen staan goed wandelen want er loopt langs deze muren een voetpad of een promenade. Meestal worden er bij de haven de meeste wandelingen gemaakt en dan heb je een uitzicht over het Akti Boumbouli dat ook bij de grote commerciële haven ligt. Je kunt er ook het St. Nikolaas-fort vinden om te bezichtigen en te betreden. Deze stad heeft ook een archeologisch museum waar je de overblijfselen van de oude cultuur van Griekenland kan bezichtigen. Je kunt ook naar het Grootmeesterpaleis van de Orde bezoeken. Het is een zeer interessante mix van de geschiedenis van Griekenland. Er zijn ook veel vloermozaïeken te zien en er is veel volkskunst. Vanaf de zuidoostkant kun je het eiland Rodos per bus of boot bereiken.

eilanden griekenland

Kos

Deze stad is het op twee na grootste eiland en maakt deel uit Dodekanesos dat voor de twaalf eilanden staat weergegeven. Dit eiland ligt voor de Turkse kust ter hoogte van Bodrum en het ligt ten noordwesten van Rodos. De hoofdstad van Kos heeft dezelfde naam als Kos zelf. Het eiland heeft een oppervlakte van ongeveer 290 vierkante kilometer In 2011 telde dit eiland 33.300 inwoners. Toerisme op dit eiland is ook een grote bron van inkomen op het eiland. Er zijn ook diverse gedenktekens voor de arts Hippocrates, onder andere in verband voor de God voor de geneeskunde.

Samos

Het eiland Samos ligt in het oosten van de Egeïsche zee en is een weelderig begroeid eiland. Dit eiland bevat ook veel goed landgoed en staat ook bekend als het waterrijke eiland waar ook veel druivengaard, olijvenbomen en dennenbomen staan en groeien. Dit smalle eiland ligt dichtbij Klein-Azië en is minder dan een anderhalve kilometer breed. Het wordt ook veel bezocht door toeristen omdat dit gebied zowat van alles te bieden zoals onder anderen een groenrijke natuur, prachtige zand en kiezelstranden. Er bevinden zich ook veel gezellige traditionele dorpen op het eiland met een rijke geschiedenis en cultuur. Je kunt er ook fascinerende grotten bezoeken de inwoners zijn over het algemeen erg vriendelijk. Samos is vooral bekend om de zoete wijn die ze daar verbouwen in verband met de natuurrijke druivengaard Er zijn ook veel wandelroutes en in de nacht is er ook veel te doen.